Om Oss
Surendra Senaratne: Köksmästare och ägare

AYBOWAN
betyder ”må du leva länge” på singalesiska, som motsvarar ”hej” på svenska. Med denna hälsningasfras vill vi välkommna dig till vår nya familjerestaurang. Verksamheten drivs av bröderna Surendra och Chandrasiri, som har en hel del erfarenhet av företagande och inte minst inom restaurangbranschen. Surendra är utbildad kock i Sverige, läste klart sin kockutbildning via AMU-center i Lycksele år 1991. Sedermera har Surendra arbetat i många restauranger, bland annat Stockholm, Gotland, Lycksele och så klart i Umeå. Att arbeta i Coop i Umeå var givande och stimulerande, där Surendra fick lär känna många besökare och ta sig på diverse utmaningar.
Restaurang Majestic drevs från 2018 i Uminova Science parks universitetslokaler i Umeå, som lunchrestaurang tills överflyttning till den nyrenovernade lokal i Strömpilen 1. För den här lokalen i strömpilen gjorde vi en stor satsning med bland annat renovering till en ny fräsch restauranglokal med nytt kök. Hos oss får du möjlighet att njuta de spännande maträtter som du har aldrig upplevt tidigare. Vår Á la cartemenyn bygger på de fina rätterna från det Srilankesiska köket. Vill du smaka exotiska oemotståndliga curryrätter med skarpa och aromatiska kryddor från Sri lanka som passar till dina smaklökar och avsluta med en kopp Ceylon te, då är du välkommen till oss, det nordligaste Srilankesiska köket i Sverige. Välkommen till en vacker och fin natur vid Umeälven, vi finns bredvid blomsterlandet i köpcentret strömpilen
Fakta om oss
Siffrorna talar för sig själv


